Mintunvarsisiirappi

Mintunvarsista teen loppukesästä muun muassa makusiirappia. Määrät ovat suuntaa-antavia, joten varioi oman makusi mukaan:

MINTUNVARSISIIRAPPI

1,5 – 2dl (ruoko)sokeria
2 dl vettä
1½-2 dl pilkottuja mintunvarsia (ei haittaa jos on vähän lehtiäkin mukana)

Kaikki kattilaan, kiehautetaan ja keitellään siirapiksi. Suurin piirtein15-20 minuuttia riittää, jotta on vielä sen verran juoksevaa, että on helppo käyttää eri tarkoituksiin. Jäähdytä ja nouki risut seoksesta pois. Jääkaapista sitten pitkin vuotta lorauttelet puuron päällä, tomaattisalaatin makeuttajaksi, marinadiksi karitsalle ja juomien makeuttajaksi. Vaniljajätskin päälle sopii hienosti tai vaikkapa juustokakun tekoon. Oma minttuni on oikein erityisen voimakasta, joten jos sinulla kasvaa miedompaa sorttia, lisää hiukan varsien määrää tai halkaise kattilaan mukaan vaikkapa vaniljatanko. Tänä vuonna ajattelin vielä tehdä kokeilun lisäämällä varsien mukana raakoja omenapudokkaiden paloja.

Löytyykö sinulta minttuvinkki? Jaa vinkkisi kommenttikentässä kaikkien ITUAlaisten nähtäväksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top