UUTTA: Oliiviöljy-yhteistyö!

Elokuun 21 alussa käynnistyi uusi herkullinen yhteistyö tuoreoliiviöljyä Suomeen tuovan Happy Oliven kanssa! Kreetalainen varhaisen sadon oliiviöljy on tehty puoliraakoina korjatuista oliiveista, joista syntyy voimakas, ruohoinen ja tuore maku sekä ne kuuluisat terveyshyödyt. Tämä erityinen maku säilyy noin puoli vuotta korjuuajankohdasta ja sen jälkeen maku vastaa tavanomaista huippulaadukasta oliiviöljyä eli käyttöaika on todella pitkä. Shoppiin tulee tarjolle kolmen vartin pulloja sekä 3 litran kanistereita.

Happy Oliven öljy on varhaisen sadon oliiviöljyä, joka valmistetaan vihertävistä oliivimarjoista. Polyfenolien määrä näin on korkeimmillaan, mikä vaikuttaa positiivisesti sillä kokattujen raaka-aineiden makuun. Oikein varhain korjattua satoa käytetään jopa lääkinnällisiin tarkoituksiin! Happy Olive on aina tuoretta öljyä, joka on pullotettu yleensä muutama viikko ennen myyntiä. Tämän mahdollistaa lyhyt, suora ketju oliivitarhalta ilman keskusliikkeitä ja supermarketteja. Happy Oliven Merja asuu puolet vuodesta Kreetalla ja öljy pullotetaan hänen kotikylänsä naapurissa Tsivarasin kylän oliivierottamossa. Kaikki oliivitarhat sijaitsevat noin 7 kilometrin säteellä erottamosta, ja suuri osa viljelijöistä on hänen henkilökohtaisia tuttujaan.  Öljy ei virallisesti ole luomua, koska luomusertifionti ja -valvonta on pienviljelijälle liian kallis ja hankala prosessi, kuten Suomessakin (sääli sinänsä!). Suuri osa tarhoista kuitenkin täyttää tai jopa ylittää luomun kriteerit. Öljy on aina uusinta satoa, sen joukkoon ei sekoiteta aikaisempien vuosien satoja.

Jos haluat lisää tutkia varhaisen sadon öljyasioita, hakusanoiksi sopivat esim. early harvest olive oil, aguréleo (kreetalaiset itse käyttävät öljystä tätä nimitystä) ja suomeksi varhaisen sadon oliiviöljy ja terveysvaikutukset. Ja tietysti ITUAn hienon yhteistyökumppanin sivuilta löytyy paljon lisätietoa: https://www.happyolive.fi/

Lopuksi vielä helppo pikkuvinkki: itse lorautan heti aamusta tätä ”vihreän” makuista öljyä kaurapuuron päälle!

3 ajatusta aiheesta “UUTTA: Oliiviöljy-yhteistyö!”

  1. Hei Maaria!

   Ensin pahoittelen, etten ole huomannut viestiäsi!

   Kanistereissa (47e) ja pulloissa (16e) on siis kaikissa samaa Happy Oliven tuoretta oliiviöljyä. Siitä löytyy tarkemmasti tietoa Happy Oliven sivuilta. Ja pari kanisteria on tällä hetkellä Shopissa jäljellä. Keskiviikkoisin Logomon Konttorista löytyy!

   Kevätterveisin
   ITUA-Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top