Tervetuloa uudelle ITUAlaiset-sivustolle!

Vihdoin saatiin ITUAlle uusi sivusto palvelemaan itualaisten ilona! Vielä puuttuu juttuja ja saattaapa jossain joku kiljoitusvihre olla tai kuva väärässä paikassa, mutta parannuksia tehdään täällä päässä kovaa vauhtia.

Ajatuksia ja ideoita -otsakkeen alla nostetaan erilaisia (varmasti usein ajankohtaisia) asioita: ideoita, vinkkejä, kysymyksiä ja ties vaikka mitä. Nähtäväksi jää, miten tätä tilaa olisi kiva käyttää ja se riippuu myös sinusta, hyvä itualainen – millaisista aihealueista haluaisit tietää enemmän? En nyt mitään matemaattisia tai teknisiä juttuja pysty availemaan tarkemmin, mutta aiheet, joissa on ITUA kotiin ja puutarhaan varmasti kiinnostavat meitä kaikkia. Jokaisen artikkelin alla on kommentointimahdollisuus, joten laita ihmeessä omat ajatukset, kysymykset ja ehdotukset tänne minun ja muiden itualaisten nähtäväksi. Jos haluat ehdottaa jotain aihetta käsiteltäväksi siten, että vain minä sen näen, voita laittaa sähköpostia osoitteeseen info@itualaiset.fi.

Uusista kotisivuista on kiittäminen Makum-toimistoa ja erityisesti mainiota Metteä, joka jaksoi kärsivällisesti seurata ajatuksiani sivujen suhteen.

Arvonta

Sivuston valmistumisen kunniaksi avataan nyt ITUA-arvonta! Kertomalla mistä aiheista haluaisit lukea tai ITUAn järjestävän kursseja osallistut arvontaan. Kaikkien lokakuun loppuun mennessä osallistuneiden kesken arvotaan kokoelma jokaista ITUAShopissa löytyvää idätettävää/versotettavaa siemenpussukkaa. Jos et missään tapauksessa halua idättää/versottaa, voit valita 5 siemenpussia ensi kauden kylvöihin. Ja jos et ole lainkaan mikään kasvattelija, voitoksi valikoitukoon suomalainen, myrkytön astianpesuaine käsitiskaukseen sekä pyykkietikka. Niille on varmasti kaikilla käyttöä. Jos et heti keksi mitään aihetta, kommentoi, minkä palkinnon ottaisit ja olet silläkin mukana arvonnassa.

Mikä siis kiinnostaa? Mistä aiheista haluaisit lukea/tietää enemmän?

Kuulumisiin!

Tiina

8 ajatusta aiheesta “Tervetuloa uudelle ITUAlaiset-sivustolle!”

 1. Heidi Valli

  Meinasin kirjoittaa että bokashi ja idätys for dummies, mutta aika perusteelliset ohjeet jo löytyikin. Mietityttää miten bokashointi onnistuisi kun meillä tulee biojätettä kovin vähän, ei syödä perunaa tai porkkanaa tms ja ruokaa tehdään vain 2-3 päivän välein jollei nuoriso ole paikalla.

  1. Hei Heidi ja kiitos kommentista!

   Tuo oli hyvä pointti, asiasta voisinkin oikeastaan lisää kirjoitella tänne ITUA-ajatuksiin! Tunnen aika montakin, jotka jopa yhden hengen taloudessa bokashoivat onnistuneesti. Hommahan hoituu vaikka karkkilaatikoissa, joten biojen määrän ei tarvitse olla kummoinenkaan. Lisäksi ämpäriin voi laittaa rikkaruohoja ja talvella esim. leikkokukkia pilkottuna. Yksi helppo ja edullinen konsti on 2 x 5 litran sankopaketti ja pohjalla kun käyttää biohiiltä, ei tarvita hanaakaan – tietysti silloin jää ilman hyvää lannoitenestettä, mutta toisaalta ravinteet imeytyvät biohiileen, joka on sitten kasvimaalla tai kukkapenkissä ihan parasta tavaraa. Konstit on monet sodassa ja bokashissa 😉

   Hyvää loppukesää toivotellen
   – Tiina

 2. Olis kiva kuulla enemmän kaikkia vinkkejä kuten se mintunvarsisiirappi. Just sellasia, että kun normisti menisi mintun varret kompostiin, niin nyt ne voikin käyttää hyödyksi.

  1. Kiitos, Heli! Tällaisia vinkkejä on ehdottomasti tarkoitus kerätä ja täällä julkaista. Ja olisi tosi kiva, jos itualaiset jakelisivat omia ideoitaan ja niksejään näiden julkaisujen yhteydessä, koska parviälyn käyttö on todella tehokasta – ja kivaa!

  1. Hei Nina ja kiitos, hyvä idea! Tomaatti taitaa olla monelle yksi se tärkeimmistä kasvatettavista. Aiheen kanssa ehkä lopputalvesta kannattaa palailla, jotta osuu vinkit ja ohjeet oikeaan ajankohtaan. Mukavaa viikonloppua – taitaa tulla meille vielä kesä takaisin 🙂

 3. Luonnonmarjat. Mustikka, puolukka, variksenmarjat, juolukka, karpalo, ym.
  Niiden säilöminen, kuivatus ym. miten niitä voisi käyttää ja mitä valmistaa, esim. kokkikurssi. 😄

  1. Hei Liisa ja kiitos! Erittäin kiinnostava ajatus, tämä täytyy ehdottomasti laittaa mietintämyssyyn. Itse vain simppelisti aina kuivatan ja/tai pakastan ja sitten huitelen milloin mihinkin. Kuivattuna esimerkiksi tällä hetkellä menee pihlajanmarjat semmoisenaan suuhun mutusteltavaksi kuivattujen omenaviipaleiden kanssa samasta kiposta :-). Mutta tuo ajatus kokkauskurssista marjoihin liittyen olikin jännittävä ajatus!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Vieritä ylös