ITUAAreena esittää: Syötävä metsäpuutarha -luento Logomossa

Suomen Pähkinämies JOEL ROSENBERG rantautuu Tampereelta Turun Logomoon itualaisten iloksi 4.4. torstaina klo 17:30 aiheenaan supermielenkiintoinen SYÖTÄVÄ METSÄPUUTARHA!

Joelin sanoin metsäpuutarhan ideasta:

”Syötävä metsäpuutarha (Forest garden/Food forest) on viljelyjärjestelmä, jonka rakenne ja toiminta mallintaa metsäekosysteemin toimintaa. Se tuottaa monipuolisia satoja ihmisille ja hyötyjä ympäristölle. Syötävää satoa voivat olla esimerkiksi hedelmät, pähkinät, marjat, lehdet, versot, juuret ja sienet. Tällainen kerroksellinen ja monivuotinen puutarha voi tuottaa myös polttopuuta, aidanseipäitä, punontamateriaaleja, rohdoksia, värjäysmateriaaleja sun muuta hyödykettä. Samalla syntyy monimuotoinen puutarhaekosysteemi ja maaperän hiilivarasto kasvaa vuosi vuodelta. Syötävä metsäpuutarha on alkuvuosien jälkeen helppohoitoinen ja tuottaa satoa pitkälle tulevaisuuteen.”

Joel luennoi ensin esitellen kuvin metsäpuutarhoja Suomessa ja lähimaissamme. Sen jälkeen varataan mukavasti aikaa kyselyille ja jutustelulle. Edellinen ITUAAreenan ilta Monivuotiset vihannekset osoitti, että puheliasta porukkaa olemme, mutta aiheessa pysymme – varsinkin kun aihe on juuri se, mikä meitä tiiviisti yhdistää😊 Kaiken kaikkiaan pari tuntia kestää ITUAilta.

Pähkinämiehen omat kesätilukset ovat meitä lähellä Laitilassa. Ollaan siis samoilla huudeilla, jos ajattelee eri kasvien viljelyn onnistumista. Siinä mielessä saamme varmasti hyviä vinkkejä sopivista puista, pensaista ja kasveista. Yhtenä aihealueena hän voisikin ryhmän niin halutessa esitellä erikoiskasveja, kuten mulperipuu ja punamarjakanukka, ja kertoa niiden onnistuneesta kasvatuksesta Laitilassa. Pähkinämiehen sivuilla näet kuvia Laitilan metsäpuutarhasta: www.syotavametsapuutarha.fi

Joel antoi minulle valtuudet kysellä itualaisten toiveita luennon sisällön suhteen siten, että aiheena kuitenkin pysyy tuo metsäpuutarha, erikoiskasvit ja pähkinänkasvatus. Laita siis toiveita, kysymyksiä tai kommentteja sisällön suhteen joko someen kommentoimalla tai yksityisviestillä minulle. Vaikka itse olen jo vuosia permakulttuurin ideoin pyrkinyt pihaa ja puutarhaa rakentamaan, tästä luennosta uskon saavani minäkin lisäbuustia ja -tietoa. Luento soveltuu hienosti myös sellaiselle, joka ei koskaan kuullutkaan moisesta permakulttuurista. Silloin voi vain suoraan hypätä metsäpuutarhan rakentamisen maailmaan Joelin matkassa. Varmuudeksi vielä mainitsen, ettei tarvitse olla varsinaista metsää, jotta voi metsäpuutarhan perustaa. Sen ”metsän” kun voi ihan itse luoda.

Eikä tässä vielä kaikki, kuten sanonta kuuluu: ensimmäiselle 20 ilmoittautuneelle Pähkinämies lahjoittaa pääsylipun Turun Kevät -messuille. Sieltä hänet siis löytää omalta ständiltään mahdollisten lisäjutustelutarpeiden iskiessä.

Tule mukaan itualaisten iloiseen seuraan ja muuta pihasi helppohoitoiseksi syötävien kasvien paratiisiksi! Illan hinta on 32 e (sis. alv 24%) ja minimiosallistujamäärä on 15, kutsu siis kaverisikin mukaan!

Koska 4.4. on ihan juuri kohta, ilmoittautuminen alkaa välittömästi ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.3! Laita joko kommenttia tähän alle, lähettele minulle yv:tä tai spostia info@itualaiset.fi tai tiina.purhonen@kielikumppani.fi, jos sitä kautta tuttuja ollaan. Lähetän laskun spostiisi ennen tapahtumaa. Tarkemman paikan Logomossa ilmoittelen myöhemmin.

Tervetuloa!

3 ajatusta aiheesta “ITUAAreena esittää: Syötävä metsäpuutarha -luento Logomossa”

  1. Hei Riitta!

   Hienoa saada Sinut mukaan Pähkinämiehen luennolle, kiitos ilmoittautumisesta! Heti kun olemme saaneet vähintään 15 osallistujaa kokoon, laitan laskun ja Joel Rosenberg lähettää spostiisi pääsylipun kevätmessuille.

   Iloa ja valoa kevääseesi!

   Tiina, p. 0400 744 863

  2. Hei Riitta, en ole varma, saitko toisen viestini, joten varmuudeksi: yritämme vielä torstaihin asti saada vähän lisää osallistujia, muuten en pysty tuomaan Pähkinämiestä Turkuun. Ilmoittelen miten käy! / Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top